Heidi Viljamaa

Asenne ja energia työnhaussa

"Asenne on pieni asia, jolla on suuri merkitys", sanoi Winston Churchill. Rekrytoijille työnhakijan asenne välittyy nopeasti siinä sävyssä, millä puhut ja kirjoitat ja toimit. Mahdollisesti oma asenne on tärkein yksittäinen asia, joka takaa menestyksesi työnhakijana. Onneksi oma asenne on myös asia, johon voit vaikuttaa 100%:sesti! Lue lisää.

Liput

Sarjaliput edullisemmin

Webinaarin sisältö

Työnhaku ei ole pelkkää tekniikkaa, vaan kaikkein vahvin vaikutelma syntyy asenteestasi ja energiastasi. Vaikka robottien ja tekoälyn käyttö rekrytoinnissa kasvaa, on lopullinen rekrytointipäätös yhä ihmisen käsissä. Ammattirekrytoijan päätökseen vaikuttaa vahvasti asenne ja energia, joka sinusta hehkuu rekryprosessin jokaisessa vaiheessa.

Asenteeseen vaikuttavat ajatukset, joita toistat. Kiroiletko työnhaun vaikeutta ja mietitkö pieleen menneitä hakemuksia ja haastatteluja? Muisteletko vielä aiempia huonoja kokemuksiasi edellisestä työpaikasta, jossa sinua kohdeltiin kaltoin? Negatiivinen asenne, epäluulo ja epäusko välittyvät helposti muille ihmisille, vaikka yritätkin ne rekryprosessin aikana piilottaa.

Työnhakijan yksi tärkein tehtävä onkin johtaa omaa mieltään ja arvioida mitkä ajatukset kannattaa kitkeä mielen puutarhasta pois ja mitä ajatuksia kannattaa lannoittaa. Parhaan tuloksen saat, kun aidosti käsittelet keskeneräiset pettymykset, kipeät muistot ja kaltoin kohtelun kokemukset. Kun ajatuksissasi viipyilee kiitollisuus, toivo ja innostus jakaa oma työpanoksesi muiden iloksi, onnistut työnhaussa paljon helpommin.

Mitä tehdä, jos aiemmat kokemukset vaan eivät väisty mielestä? Mikä neuvoksi, kun taistelu mielen puutarhassa vielä velloo valtoimenaan? Harvoin saavutamme elämässä sellaisen mielenrauhan tilan, että olemme optimaalisessa iskussa työnhakijana. Tähänkin tutkimme webinaarissa ratkaisuja. Teeskentely on kaikkein huonoin vaihtoehto. Aitous ja lempeys omaa keskeneräisyyttä kohtaan toimii paremmin.

Miten energia vaikuttaa rekrytointitilanteessa? Tarkoittaako se sitä, että täytyy juoda monta kuppia kahvia ja näytellä tekopirteästi Duracell pupua, joka jaksaa paremmin kuin muut? No ei. Energia välittyy pienistä asioista: katseesta, kädenpuristuksesta, liikkeistäsi ja läsnäolostasi. Energia voi olla rauhallinen tai pirteä, tasainen tai pomppiva, hellä tai väkevä. Ei ole yhtä reseptiä siihen, miten annat parhaan vaikutelman itsestäsi. Tärkeintä on, että olet tietoinen siitä mitä viestit ja työnhakutilanteessa kutsut esiin parhaan oman itsesi, haavoittuvana ja keskeneräisenäkin. Se viestii arvostusta, joka saa muut arvostamaan sinua.

Tämä webinaari sopii sinulle jos:

Tunnet jo työnhaun parhaat käytännöt, mutta haluat vielä tehostaa toimenpiteitäsi

Olet valmis tarkastelemaan omia ajatuksiasi ja niiden vaikutusta siihen millaista asennetta viestit muille ja millaisella energialla lähestyt muita.

Olet huomannut, että jotkut työnhakuprojektiisi liittyvistä ajatuksistasi ovat hyödyttömiä tai haitallisia

Haluat kyseenalaistaa negatiivisilla kehillä pyörivät ajatukset ja opetella vaihtamaan ne hyödyllisempiin, työnhakuasi edistäviin ajatuksiin

Haluat tutkia miten oma energiatasosi vaikuttaa muihin ihmisiin ja millaisen vaikutelman se sinusta luo ihmisille, joita et entuudestaan tunne

Webinaari tarjoaa sinulle konkreettisen harjoituksen itsetuntemuksen vahvistamiseen ja hyvän ensivaikutelman välittämiseen

Heidi Viljamaa

Heidi on 17 vuoden yrittäjäuransa aikana perustanut kaksi yritystä ja toiminut yritysten johtotehtävissä, toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana. Kansainvälinen ohjelmistoyritys UP Tools on kehittänyt työvälineitä mm. Oikotielle, Monsterille, Career Innovation Companyn kautta lukuisille monikansallisille yrityksille sekä kotimaassa johdon konsulteille (Pentti Sydänmaanlakka, Helena Åhman ja Ria Parppei). Ohjelmistoyrityksessä Heidin johtamistyö on ollut yrittäjäverkoston johtamista. Kotimaisen valmennusyrityksen UP Partnersin toiminnassa Heidi on toiminut esimiehenä sekä palkatuille että yrittäjänä toimiville verkostovalmentajille.
Heidi valmentaa yritysten henkilöstöä, ammattiliittojen jäseniä sekä opiskelijoita. Heidi on psykologi, joka on tehnyt kandin tutkintonsa Yhdysvalloissa ja maisterin opinnot työ- ja organisaatiopsykologian alalta Joensuun yliopistossa, jossa hän myös jatko-opiskelijana. Heidi on asunut Yhdysvalloissa 6 vuotta ja lyhyempiä aikoja Sveitsissä ja Englannissa.

UP Työnhaku –webinaarit

Aktiivisesti työnhaussa oleville suunnattu webinaarisarja työnhakutaitojen hiomiseen ja piilotyöpaikkojen löytämiseen. Vetäjinä UP Partners valmentajat. Työnhakuku webinaarit järjestetään poikkeusaikaan keskiviikkoisin klo 15.00.

Webinaarisarjat

7000+
Valmennustuntia
5000+
asiakasta
4,6+
Palautteemme keskiarvo
10+
Valmentajaa